Waarde Economisch Verkeer Taxatie (WEV)

Voorkom discussie met fiscus

Wilt u als ondernemer uw zakelijke auto naar privé brengen? Of wilt u een privé-auto op de zaak zetten? Laat een notarieel beëdigd taxateur een WEV taxatierapport opstellen. Een onafhankelijke partij moet namelijk de Waarde Economisch Verkeer (WEV) beoordelen. Dat is de fiscale waarde van de auto op het moment van overschrijven. Zo voorkomt u discussie met de Belastingdienst én een naheffing.

Taxatierapport WEV

De fiscus vereist dat een taxatie moet worden uitgevoerd door een erkend en onafhankelijk autotaxateur die geen deel uitmaakt van een bedrijf dat handelt in auto’s. Voor het bepalen van de Waarde Economisch Verkeer van uw auto ligt het voor de hand om dit bij de eigen garage te doen. Let op: uw eigen garage is volgens de Belastingdienst niet onafhankelijk. Kies daarom voor een onafhankelijk WEV taxatierapport van een notarieel beëdigd taxateur.

Waarde vaststellen

Heeft u te maken met een boedelverdeling bij een erfenis of scheiding? Of is een waardevaststelling noodzakelijk voor curatoren, banken, lease- en financieringsmaatschappijen, of bij een gedwongen verkoop? Is uw klant failliet of kan hij zijn rekeningen of maandelijkse termijnen niet betalen? Een WEV taxatierapport is in deze gevallen noodzakelijk.

Op August 16, 2018